Wiara Rocka zaprasza: Koncert zespołu Leash Eye kontynuującego promocję wydanej w styczniu 2019 czwartej płyty „Blues, Brawls & Beverages” oraz warszawskiej formacji FIASKO, prezentującej na żywo utwory z wydanego pod koniec 2017 r. debiutu pt. ‚Głupcy Umierają’.

Członkowie Leash Eye nazywają swoją muzykę Hard Truckin’ Rock, natomiast w praktyce jest to mieszanka melodyjności hard rocka rodem z lat 70-tych oraz elementów stoner-metalu czy też southern rocka. Brzmienie zespołu to osadzona sekcja rytmiczna wzbogacona o mięsiste gitary oraz przesterowane organy Hammonda. To wszystko okraszone niebanalnym, typowo hard-rockowym wokalem daje mieszankę klasyfikującą muzykę Leash Eye w kategoriach hard rocka na miarę XXI wieku.

Skład:
Marcin ‚BeeGees’ Bidziński – perkusja
Marek ‚Marecki’ Kowalski – gitara basowa
Piotr ‚Voltan’ Sikora – organy
Arkadiusz ‚Opath’ Gruszka – gitary
Łukasz ‚Quej’ Podgórski – wokal

Dyskografia:
1999 – Demo CD (5 utworów)
2006 – Promo CD (3 utwory)
2009 – V.E.N.I (Metal Mundus Records)
2010 – From Hell To Wyoming(2 utwory)
2011 – V.I.D.I (Metal Mind Productions)
2013 – Hard Truckin’ Rock (Metal Mind Productions)
2019 – Blues, Brawls & Beverages

………………………………………………………….
FIASKO

Warszawska horda FIASKO, grająca melodie alkoholowo-depresyjne, na styku rocka, metalu i muzyki elektronicznej, promuje na żywo, wydany pod koniec 2017 roku, debiutancki album pt. „Głupcy Umierają”. Od stycznia zespół, po kilku roszadach w składzie, pracuje nad kolejnym wydawnictwem. Być może na tym koncercie zagrane zostaną nowe utwory zespołu.

spotify: https://goo.gl/MLPvYD
bc: fiaskopolo.bandcamp.com
fb: FIASKO
yt: youtube.com/c/FIASKOPOLO

Organizator

Potok : Drugi Dom Ludzi Rocka