Zapraszamy na wspólne gotowanie z Małgorzatą Różańska autorka książki Super żywność czyli superfoods po polsku.

„Bardzo cieszę się, że mogę oddać w Wasze ręce tę publikację, która jest efektem mojej wielomiesięcznej pracy. Książka jest odpowiedzią na modę związaną z zagranicznymi „superfoods”.

Z książki dowiesz się, że nie trzeba nadwyrężać swojego portfela ani szukać egzotycznych produktów nazywanych superfoods. Chcę pokazać, że wśród naszych polskich, rodzimych produktów znajdziemy również takie, które mają bogaty skład odżywczy i zawierają różne substancje bioaktywne korzystnie wpływające na nasze zdrowie. Super żywność można bowiem zbierać w polskich lasach, wykopywać z grządek, hodować na parapecie.”

Małgorzata Różańska – dietetyk z wykształcenia i zamiłowania. Od 2009 roku właścicielka Poradni Dietetycznej Foodarea. Specjalizuje się w dietoterapii insulinooporności i choroby Hashimoto. Uczy prawidłowego komponowania diet wegetariańskich. Pracuje także z kobietami ciężarnymi, karmiącymi piersią oraz uczy rozszerzania diety niemowląt. Prowadzi warsztaty z zakresu zdrowego odżywiania. Autorka książki „Super Żywność czyli superfoods po polsku”.

Kierujemy się dobrą praktyką, że wspólnie gotujemy, wspólnie jemy i wspólnie sprzątamy. Uczestnicy przynoszą składniki do przygotowania potraw.

Zapisz się pod linkiem http://bemowskie.pl/wydarzenie/super-zywnosc-czyli-superfoods-po-polsku/

Organizator

Dwa Jelonki