Kurs cukierniczy: Serniki

🍰 Sernik — ubóstwiane przez wielu ciasto o kilku obliczach. Zwarty i ciężki lub delikatny i puszysty. Pieczony lub podawany na zimno. Z dodatkami lub bez. Klasyczny lub wegański. Ilość wariacji na temat tego deseru wydaje się nieskończona. Jeśli masz w brzuchu specjalne miejsce na jeszcze jeden kawałek serniczka (tak, jak my :)), to szkolenie jest właśnie dla Ciebie.
Przez te kilka godzin zabierzemy Cię w podróż po sernikowym świecie, od Nowego Yorku po Japonię. Razem z nami przygotujesz ostatni cukierniczy hit, czyli sernik pistacjowy. A na koniec pokażemy Ci jak upiec wersję wegańską. Tym wypiekiem oczarujesz wszystkich, nie tylko osoby, które nie jedzą nabiału.
To co? Widelczyki w dłoń!

Kurs może być zrealizowany w ramach pakietu cukierniczego.

🍰 GARŚĆ INFORMACJI TECHNICZNYCH:

Zabezpiecz swój udział w kursie kupując możliwość zmiany terminu szkolenia do 6 godzin przed jego rozpoczęciem w ramach usługi ZABEZPIECZ SWÓJ KURS. W przypadku wykupienia tej opcji, zostanie Państwu zaproponowany kolejny termin tego samego szkolenia lub inny kurs.

🍰 Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
Informujemy, że jesteśmy w pełni przygotowani na przeprowadzenie szkolenia zgodnie z wymogami wprowadzonymi przez rząd w walce z koronawirusem i zapewnienie najwyższych standardów oraz bezpieczeństwa podczas kursu. W związku z tym podział pracy w grupach oraz program szkolenia mogą ulec kosmetycznym zmianom. Nie wpłyną one jednak na jakość oraz czas trwania kursu.

🍰 Zajęcia praktyczne:

• New York Cheesecake – wyjątkowo kremowy sernik przygotowany z serka śmietankowego na spodzie z pełnoziarnistych ciasteczek
• Sernik japoński – puszysty sernik na bazie piany z białek, niezwykle delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu
• Sernik pistacjowy ze śmietanką – pyszny sernik z dodatkiem serka mascarpone i pasty pistacjowej, na kruchym spodzie i z delikatną polewą z kwaśnej śmietanki
• Jaglany sernik z masłem orzechowym na spodzie z orzeszków i daktyli polany kakaową polewą – wegańska odpowiedź na klasyczne serniki

🍰 W ramach szkolenia otrzymasz:

• Materiały szkoleniowe z przepisami
• Gorące napoje (trzy rodzaje herbat liściastych, aromatyczna kawa)
• Orzeźwiającą wodę z sezonowymi owocami i ziołami
• Fartuch na czas szkolenia
• Bezpłatne miejsce parkingowe na czas szkolenia
* W trosce o środowisko zachęcamy do zabrania własnych pojemników wynosowych

🍰 SZKOLENIE PROWADZI:

MARTA MANKIEWICZ
Już od ponad 10 lat rozwija swoją cukierniczą pasję. Doświadczenie zdobywała m.in. w pracowni cukierniczej pod okiem wykwalifikowanych cukierników. Przygotowuje wypieki dla warszawskich kawiarni, w tym Secret Life Cafe na Żoliborzu. Realizuje słodkie stoły na różne imprezy okolicznościowe (wesela, wieczory panieńskie, baby shower, czy urodziny).

https://www.facebook.com/events/964057227988064/

Udostępnij to wydarzenie
Szczegóły wydarzenia
  • Data rozpoczęcia
    2023-09-26 06:30
  • Data zakończenia
    2023-09-26 10:00
  • Status
    Wygasł
  • Miejsce
  • Organizator
  • Adres
    Postępu 5
Szczegóły wydarzenia
  • Data rozpoczęcia
    2023-09-26 06:30
  • Data zakończenia
    2023-09-26 10:00
  • Status
    Wygasł
  • Miejsce
  • Organizator
  • Adres
    Postępu 5